Temp: °C hPa Wiatr: km/h

wielkopolski zwiazek pilki noznej

AMS Puchary

Xero Service 40-lecie KOZPN

Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia w opcjach Twojej przeglądarki internetowej.

OŚWIADCZENIA DO RYCZAŁTÓW-PŁATNOŚCI PRZELEWOWYCH ZA SĘDZIÓW.

Wielkopolski ZPN rozpoczyna przyjmowanie zgłoszeń do programu ryczałtowych i przelewowych płatności sędziowskich w rundzie wiosennej. Wnioski składać można do 29 lutego.

Wprowadzany stopniowo od kilku rund program cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Płatności ryczałtowe obowiązkowo obejmują już wszystkie zespoły IV ligi, V ligi i Klasy Okręgowej. Jesienią dołączyło do nich blisko 100 klubów z niższych lig oraz prowadzących zespoły młodzieżowe, co sprawiło, że poprzez Związek sędziów rozlicza praktycznie połowa zrzeszonych klubów! Kluby decydujące się na ryczałt na podstawie faktury dokonują płatności do Wielkopolskiego ZPN jednorazowo bądź w ratach. Tym samym jednym przelewem mogą sfinalizować wszystkie formalności związane z opłatami sędziowskimi.

Drugą opcją obok ryczałtu jest wypłata ekwiwalentów sędziowskich po spotkaniach przelewami. By przystąpić do tego programu, należy zobowiązać się do uiszczania należności z konta klubu w terminie 7 dni od rozegrania meczu.

Warunkiem skorzystania z wybranej opcji jest wypełnienie przygotowanego formularza (klik!) i odesłanie go mailowo w formacie .pdf (nie jako obraz jpg/png!) na adres dyscyplina@wielkopolskizpn.pl w terminie do 29 lutego 2020 roku. Z programu skorzystać mogą kluby, które nie posiadają zaległości względem Wielkopolskiego ZPN.

Nowe oświadczenie muszą wypełnić wszyscy zainteresowani udziałem w programie ryczałtowym / przelewowym. Dotyczy to również klubów, które złożyły podobne oświadczenia w rundzie jesiennej i chcą kontynuować tę formę regulowania ekwiwalentów sędziowskich. Z wypełniania oświadczenia zwolnione są jedynie kluby IV, V ligi i Klasy Okręgowej (ryczałt obowiązkowy zgodnie z regulaminem), chyba że chcą dokonywać płatności także za inne zespoły swojego klubu - wówczas też muszą oświadczenie przygotować

.

Dodatkowych informacji w temacie udziela Piotr Hajduk pod numerem telefonu 798 538 045.

Autor:wk